آرامیس مشاور




نامزدی ابدی، یعنی هم والدین خوب و همسران با رابطه عاطفی قوی

10 نکته برای والدین جوانی که می خواهند هم پدر و مادر خوبی باشند، و هم رابطه عاطفی خود با همسرشان را تقویت کنند.
مطالعات نشان می دهد در غالب ازدواج ها بعد از بچه درا شدن و به ویژه بعد از به دنیا امدن فرزند اول رضایت زندگی زناشویی کاهش می یابد. در این مورد می توان دلایل گوناگونی را برشمرد اما شاید نکته مهم و عاملی که به نظر می رسد در همه موارد تا حدی اثرگذار است، تحت تاثیر قرار گرفتن رابطه صمیمی دو نفره همسران با یکدگر است . منظور از رابطه صمیمانه ، صرفاً رابطه جنسی نیست، بلکه به صورت کلی بعد از بدنیا آمدن نوزاد، میزان ارتباط دو نفره و خصوصی همسران کاهش می یابد. بنابراین برخی از مردان بعد از بچه دار شدن احساس می کنند با همسرشان مثل یک غریبه شده اند. برخی آنان نیز به کودک خود بابت توجهی که دریافت می کند، حسادت می کنند. اما با توجه به مسئولیت های زیادی که بچه دار شدن به دنبال دارد و فشار و تنشی که والدین جوان تجربه می کنند، چه طور می شود هم پدر و مادر خوبی باشیم و هم همسرمان رابطه مان را تقویت کنیم تا رابطه عاطفی مان با یکدیگر قطع نشود.

1- تغییر را باور کنید
اگر بعد از بچه درا شدن به دنبال همان رابطه پیشین با همسرتان هستید، پس هنوز واقعیت را نپذیرفته اید. رابطه همسران بعد از بچه دار شدن تغییر می کند، البته آنها به صورت دو غریبه در نخواهند آمد، اما به هر صورت روابط دو نفره آنها به واسطه عضو سوم خانواده کاهش پیدا خواهد کرد و درگیری های ذهنی بچه داری، به ویژه در ماه های ابتدایی، آنها از آن ارامشی که تا پیش از این از داشتن رابطه با همدیگر تجربه می کردند دور می سازد. اما این به آن معنا نخواهد بود که همسران از بودن با همدیگر نمی توانند لذت ببرند، بلکه شکل رابطه نسبت به گذشته تغییراتی خواهند داشت؛ البته تغییراتی که غالب آنها موقتی و برای زمانی است که فرزندتان هنوز کوچک است . اما به رغم همه تغییراتی که در خانه روی می دهد، با توجه به برخی نکات می توانید رابطه عاطفی خود و همسرتان را تقویت کنید.
2- به همدیگر فرصت دهید
اگر بعد از بچه دار شدن اختلافات شما افزایش یافته است و سریع از یکدیگر ایراد می گیرید و جر و بحث می کنید، خیلی نگران نباشید و اول از همه به همدیگر فرصت دهید و ناامید نباشید که رابطه شما پس چه زمانی به حالت پیش از بچه دار شدن باز خواهد گشت. در افراد مختلف، با توجه به شرایط متفاوتی که در زندگی دارند، گاهی یک ماه یا حتی حدود شش ماه زمان لازم است تا همسران بتوانند دوباره خود را بیابند و رابطه شان را تقویت کنند، البته توجه داشته باشید اگر قرار باشد این زمان خیلی طول بکشد بهتر است از مشاوری کمک بگیرید.
3- بزرگ کردن فرزند را آسان کنید
تجربه و دانش دیگران اگر همراه شما شوند، بزرگ کردن کودک تان می تواند بسیار آسان تر شود و البته انرژی کمتری نیز از شما بگیرد. در نتیجه بهتر می توانید برای داشتن رابطه ای صمیمانه تر با همسرتان برنامه ریزی کنید.اگر دسترسی به مادر یا بزرگ ترهایی، که بتوانید به راحتی از تجارب و دانش آنها استفاده کنید وجود ندارد، می توانید در اینترنت سایت ها یا تالارهای گفتگو یی راپیدا کنید که مادران و پدران در آن تجارب خود را به اشتراک می گذارند.
4- موانع ذهنی تان را شناسایی کنید
گاهی اوقات برخی رفتارها سدی محکم در برابر برقراری رابطه صمیمانه با همسر است. اگر تحمل جدا شدن از فرزندتان را، حتی برای چند دقیقه یا یک ساعت ، ندارید، اگر نمی توانید او را تنها در اتاقی دیگر بخوابانید ، اگر دائم منتظر رویدادی ناگوار برای او هستید و اگر احساس می کنید بیش از حد با او وابسته اید، بهتر است از یک متخصص برای تغییر دادن اوضاع کمک بگیرید . توجه داشته باشید تا وقتی نگرانی شما زیاد است، نمی توانید از صرف وقت با همسرتان لذت ببرید و البته نمی توانید برای تقویت رابطه خود و همسرتان ایده های جدید را امتحان کنید.
5- بهانه گیری به سبک والدین را کنار بگذارید
بچه ها بهانه های خوبی هستند ، بهانه هایی خوب برای اینکه با همسرمان وقت زیادی صرف نکنیم، به خواسته و نیازهای همسرمان توجه نکنیم و البته از برقراری رابطه جنسی با او امتناع کنیم. شاید بگویید اما واقعا بیخوابی و مسئولیت های زیادی که بر عهده شماست توانی برای فکر کردن به همسرتان برای شما نگذاشته است و اصلا به دنبال بهانه گرفتن نیستید. در اینکه بزرگ کردن یک کودک به ویژه طی سال اول انرژی زیادی از مادر و البته پدر می گیرد، بحثی نیست. اما نکته اینجاست که اگر شما بتوانید رابطه خود و همسرتان را تقویت کنید بعد از مدتی متوجه خواهید شد رسیدگی به کودک تان آسان تر شده است و شما و همسرتان بهتر می توانید از پس مسئولیت های خود بربیایید. پس شاید بد نباشد برای شروع انرژی بیشتری صرف کنید تا در آینده بتوانید از نتیجه آن سود ببرید.
6- ایده آل گرایی را کنار بگذارید
اگر به دنبال فرصتی چند ساعته هستید تا بتوانید مفصل با همسرتان درد و دل کنید و از گذشته یادی ببرید احتمالاً خیلی ایده ال گرا هستید. یادتان باشد برای تقویت رابطه با همسرتان لازم نیست زمان زیادی در اختیار شما باشد، گاهی اوقات نیم ساعتی که فرزندتان خواب است می تواند زمانی ایده آل برای کنار هم نشستن و جویا شدن حال یکدیگر و خوردن یک چای داغ باشد . گاهی نیز ممکن است همسران تصور کنند باید زمانی مناسب رابطه جنسی داشته باشند تا رابطه شان تقویت شود. توجه داشته باشید چنین قانونی فقط می تواند شما را از بهره بردن از زمان های کوتاه اما لذت بخش با هم بودن محروم کند.
7- برای خودتان زنگ تفریح ایجاد کنید.
بعد از یکسالگی و به خاطر اینکه فرزند شما وابستگی کمتری به مادر دارد، می توانید او را پیش فامیل و یا دوستی بگذارید و برای چند ساعتی با همدیگر برنامه ای را ترتیب دهید. این کار البته زمانی مفید است که شما به کسی که فرزندتان را نزد او می گذارید اعتماد داشته باشید و با خیالی آسوده او را ترک کنید . اگر امکان چنین کاری را ندارید، سعی کنید برنامه های سه نفره ای بچینید که طی آن فرزندتان رسیدگی چندانی نخواهد و شاید یک پیاده روی ساده زمانی که فرزندتان در کالسکه است، حداقل کاری باشد که بتوانید انجام دهید.
8- خلاقیت خودتان را دست کم نگیرید.
فراموش نکنید بیش از زمان، شما به ایده های نو برای تقویت رابطه با همسرتان نیاز دارید. فرستادن یک پیامک محبت آمیز، خرید خوراکی مورد علاقه همسرتان، پختن غذایی که او دوست دارد، نوشتن پیامی زیبا روی آینه برای او یا پست کردن نامه ای به آدرس منزل یا محل کار حداقل کارهایی است که می توانید انجام دهید و البته این موارد ایده هایی ساده و دم دستی هستند، شما با کمی خلاقیت می توانید موارد جدیدی به این لیست اضافه کنید.
9- فضای خصوصی ایجاد کنید
جدا کردن محل خواب کودک تان از جمله مواردی است که با افزایش روابط صمیمانه و رابطه جنسی شما ارتباطی مستقیم دارد. اگر آپارتمان شما یک خوابه است و امکان کار را ندارید، سعی کنید حداقل برای زمان هایی کوتاه فرزندتان را بیرون از اتاق بخوابانید تا بتوانید فضایی خصوصی برای خود ایجاد کنید.
بسیاری از پدران از عدم تمایل همسر خود برای برقراری جنسی بعد از بچه دار شدن شکایت دارند. هر چند تغییرات هورمونی مادر و دغدغه های زیاد نگهداری از کودک ویژه در ماه های اول در این زمینه نقشی اساسی دارند، شاید بهتر باشد مادران ، پیش از ایجاد مشکل در این رابطه، از متخصص زنان یا متخصص امور جنسی در این زمینه راهنمایی بخواهند، چرا که راه هایی برای کم کردن عوارض تغییرات هورمونی در زنان وجود دارد.

10- هر دو نفر از بچه داری لذت ببرید
اگر قرار باشد کارهای مربوط به نگهداری از فرزندتان فقط بر عهده مادر باشد، و احتمالاً بعد از مدتی متوجه خواهید شد مادر خانه خسته و البته بهانه گیر شده است، شاید بعد از مدتی مادر شروع به شمردن کارها و فعالیت هایی کند که هر روز مشغول انجام آنهاست ، برای جلوگیری از این اتفاق سعی کنید در اسرع وقت مسئولیت های مربوط به کودک را تقسیم کنید یا حداقل در روزهای تعطیل پدر مشارکت فعالانه ای در نگهداری کودک داشته باشد. فراموش نکنید برای مادران کمک همسر در فعالیت هایی مربوط به خانه و بچه داری ، موردی است که می تواند صمیمیت بین همسران را به طرز شگقت اوری تقویت کند.
10+1 و در آخر
زمانی که با هم تلفنی یا حضوری به گفتگو می نشینید، سعی کنید زمان هایی را به صحبت در مورد خود اختصاص دهید و دائم در مورد کارهای کودک – هر چند این کار خیلی هم شیرین باشد – صحبت نکنید.

آرزو حسنی ، کارشناس ارشد مشاوره